«

»

aug 11

Spelregelbewijs

Verplichting spelregelbewijs in reglementen

De verenigingsraad van de KNVB heeft op zaterdag 30 mei ingestemd met een reglementswijziging die het halen van het spelregelbewijs verplicht stelt.

Het vastleggen in het reglement betekent het volgende: een speler dient op 1 juli van het kalenderjaar waarin hij de leeftijd van 17 jaar bereikt in het bezit te zijn van een spelregelbewijs.

Spelers uit geboortejaar 1998 zijn in het seizoen ’15-’16 bezig geweest met het halen van hun spelregelbewijs. Via het digitaal wedstrijdformulier (DWF) wordt gecontroleerd of een speler wel of niet in het bezit is van het spelregelbewijs. Wanneer dit niet het geval is, ontvangt de speler via het DWF een waarschuwing. Na zes waarschuwingen mag de speler niet meer opgevoerd worden op het DWF. Als het spelregelbewijs is gehaald, dan mag de speler weer uitkomen in wedstrijden.

Vertrouwd met de spelregels

Het initiatief om een spelregelbewijs in te voeren voor jeugdspelers in Nederland zorgt ervoor dat voetballers van jongs af aan vertrouwd raken met de spelregels. Kennis van de spelregels geeft hen meer inzicht in en begrip voor beslissingen van scheidsrechters.

Spelers uit geboortejaar 2000 gaan vanaf komend seizoen aan de slag met het spelregelbewijs.

De betreffende spelers van Egelantier Boys hebben via de post hun account ontvangen dit is nodig voor het examen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>