Scheidsrechter

C. (Cock) Verboon

Accommodatie

Onbekend

Na een midweekse overwinning van 5-0 tegen het nieuwe veteranenteam die de Egelantier Boys rijker is stond EB4 afgelopen zaterdag weer voor het echie in de wei.

Voor de beker moest worden gespeeld uit in Vlaardingen tegen Zwaluwen 8.

Met een behoorlijk aantal spelers die toch wel wat last hadden van de wedstrijd van afgelopen Woensdag werd begonnen aan de wedstrijd.

De 1e helft was EB4 lange tijd de gelijke aan Zwaluwen en werden kleine kansen gecreëerd.
Daartegenover stonden wat grotere kansen van Zwaluwen echter werden deze niet benut.
Waar de één gewoon het doel mistte was het ook "nieuweling" Jordy Broeders die de gehele wedstrijd EB4 op de been hield.
Jordy zorgde er overigens ook voor dat er regelmatig van achteruit opgebouwd kon worden.

Waar Zwaluwen niet profiteerde was het EB4 in de persoon van "who else" dan Emanuel Soares die de score opende. Zwaluwen dacht achterin de bal rond te spelen. Maar bij een verkeerde bal terug in de eigen zestien was het Emanuel die er tussen kwam en een verdediger en keeper omspeelde om zo de score te openen.

EB4 kreeg lopende de eerste helft nog kansen op de 2-0 maar helaas werd o.a. een hele grote kans van Emanuel niet verzilverd.
Daartegenover stonden dan ook de levensgrote kansen van Zwaluwen en had het niet vreemd geweest wanneer de kleedkamer opgezocht zou worden met een 5-1 achterstand.
Maar ja als Zwaluwen zelfs een penalty niet weet te benutten zal het misschien wel zo moeten zijn.

De 2e helft begon net zo moeizaam als de 1e helft eindigde en het was wachten tot de kansen die Zwaluwen had gemist er nu wel in zouden gaan.
Zo was het dan ook dat EB4 binnen niet al te lange tijd met 2-1 achter kwam te staan.
Waar een ieder de eerste helft toch een prima wedstrijd speelde sloeg de vermoeidheid toch wel toe.
Gelukkig was Marvin na zijn werk naar Vlaardingen afgereisd om zo als frisse speler zijn team te ondersteunen.

Waar het vandaan kwam is nog een raadsel maar EB4 rechtte de rug en wist Zwaluwen weer terug te dringen. Met vereende krachten en daarbij een al twee wedstrijden prima spelende Brad Ley werden de voorwaartsen Emanuel en nieuwkomer Dennis gezocht.
Nadat Rob Sens het twee keer van afstand probeerde was het een voorzet vanaf rechts die door toedoen van een speler van Zwaluwen in het doel verdween en daar ineens toch wel een onverwachte 2-2 op het scorebord verscheen.

Zwaluwen echter bleef de bovenliggende partij en EB4 loerde op de counter.
Doordat het achterin op een gegeven moment weer lukte om de boel dicht te houden lukte het om diverse counters op te zetten.
Zo kwam dan ook uiteindelijk de beloning toen Ben Ny Richard inspeelde die op zijn beurt de bal direct doorspeelde naar Dennis die uiteindelijk de bal langs de sluitpost van Zwaluwen schoot.
Na nog wat zenuwslopende minuten was daar uiteindelijk de beloning en een eerste zege in deze bekercompetitie.
Gezien de wedstrijd een onverwachte overwinning maar deze zijn dan ook wel het lekkerste.

Volgende week om 12:00 de thuiswedstrijd voor de beker tegen PPSC 4.
Voorafgaand aan deze wedstrijd zal er een nieuwe teamfoto gemaakt worden.