Datum

19 september 2020 12:00

Accommodatie

Onbekend

Na een voorsprong van 2-0 en 3-1 wist EB4 het voor elkaar te krijgen om alsnog gelijk te spelen met 3-3 tegen BVV17.

Na een peptalk van Ronald voorafgaand aan de wedstrijd moet worden gezegd dat EB4 prima uit de startblokken kwam.
Een ieder verdiende de eerste helft dan ook een dikke voldoende. Helaas moest Erik van Broekhuizen lopende de eerste helft het veld verlaten ivm een blessure.
Na een evenwichtige start nam EB4 het initiatief over en geraakte steeds dichter bij het doel van de tegenstander.
Na een aantal aanvallen mocht Emanuel Soares de openingstreffer noteren.
Na een prima aanval over meerdere schijven was het Emanuel die een verdediger uitspeelde en de bal met binnenkant rechts netjes in de hoek schoot.
Niet lang daarna kopte Emanuel een voorzet van Richard, die weer in de spits mocht beginnen, onder kant lat. Helaas voor hem stuiterde bal vlak voor de doellijn.
Na een enkele speldenprik van BVV17 mocht EB4 de 2-0 aantekenen.
Na weer prima samenspel was het Ben Ny die de bal doorspeelde op Richard die de bal over de keeper in de verre hoek schoot.
Na deze goal waren er genoeg kansen om de 3-0 aan te tekenen maar zat het net niet mee.
Zo was het Rob Sens die zijn boute uitspraken over zijn vrije traptechniek kracht kon bij gaan zetten, helaas verdween de bal ruim naast het doel in de ballenvanger. Volgens insiders had Rob verklaard dat de bal kleiner was dan de normale ballen.
Zo kon o.a. Stass drie keer aanleggen om de bal over de ver voor zijn doel staande keeper heen te schieten echter lukte dit niet.

Na rust een heel ander EB4 en een totaal andere spelopvatting.
Minder fel in de duels, afwachtend en uit positie lopend zorgde ervoor dat de binnen een minuut de 2-1 in het netje lag.
Niet veel aanvallen werden meer opgezet en nog steeds werd gezocht naar balans in het team.
Een aantal keren kwam EB4 goed weg nadat aanvallen van BVV17 werden afgefloten vanwege buitenspel.
EB4 werd wat lucht gegund toen Stass op randje zestien (of net ervoor) neergelegd werd.
Emanuel wist dit kansje te benutten en tekende voor de 3-1 voorsprong.
Dit zette echter geen zoden aan de dijk en duidelijk te zien was dat het conditionele aspect een rol begin te spelen.
Foutjes begonnen er in te sluipen en zo was het ook helaas keeper JordyBroeders.
De altijd betrouwbare sluitpost verloor de bal in de eigen zestien waardop BVV de 3-2 op het scorebord zette.
Tegenover de druk van BVV17 wist EB4 soms van de eigen helft te komen en zelfs een kans te creëren.
Zo was het Mocca die een grote mogelijkheid liet liggen door de bal te zacht in te schieten.
Waar sommige mensen al bang voor waren gebeurde uiteindelijk ook en op basis van de tweede helft ook wel terecht het was BVV17 die de gelijkmaker mocht aantekenen waardoor de wedstrijd in 3-3 eindigde.

Na de wedstrijd waren de meningen verdeeld. Waar de één blij was met een punt was het grootste gedeelte er toch wel mee eens dat na twee keer een voorsprong van twee doelpunten deze wedstrijd gewoon in het slot gegooid had moeten worden.

Al met al toch een hoop positieve dingen gezien wat vertrouwen geeft richting de volgende wedstrijd.
as Zaterdag zal worden afgetrapt om 14:20 (echt waar) uit tegen Poortugaal 9.