3084NH
ROTTERDAM
tel. 010-4808981

Bron: VoetbalRotterdam
Na de welkome overwinning thuis tegen Hermes DVS waren de Blijdorpers gebrand op een goed vervolg uit tegen de Egelantier Boys. De weersomstandigheden waren niet ideaal; het was erg winderig en ook de wetenschap, dat de thuisploeg al diverse ploegen pijn had gedaan, dat zorgde ervoor dat er alle reden was om op je hoede te zijn. Toch begonnen de zwartwitten ijzersterk en lag de bal wederom binnen vijf minuten in het netje. Mats Haantjes werd op snelheid weggestuurd via de linkerkant en zijn harde voorzet schoot aan iedereen voorbij en kwam bij de tweede paal achterin de zestien meter voor de voeten van Lorenzo Daans, die zeer bekeken de bal in de verre hoek plaatste 1-0.

Hierna lukt het RVV Blijdorp ook goed om de vrije man op het middenveld te vinden, maar tot echte grote kansen leidde dit niet. De sluwe en stugge thuisploeg draaiden de wedstrijd vervolgens om door met name het midden erg goed dicht te houden, waardoor er door de Blijdorpers veel balverlies geleden werd in de opbouw. Bovendien waren de voorwaartsen slimmer in de duels en dit resulteerde in diverse spelhervattingen op een gevaarlijke plek. In de 30e minuut was daar dan ook de 1-1 uit een indraaiende vrije trap, die tussen alles en iedereen inviel en uiteindelijk vanuit de draai goed door de fysiek sterke spits werd afgerond. De bezoekers waren het hierna even kwijt en in deze fase had de schade zomaar erger kunnen worden, maar uiteindelijk werd er gerust met een 1-1 stand.

Na wat tactische omzettingen en de wind in de rug was het de tweede helft eigenlijk vooral eenrichtingsverkeer richting de goal van de thuisploeg. Zo werden er kansen bij elkaar gespeeld voor Mats Haantjes; twee keer de bal op de paal en een bal op de lat en ook Versly Sanches Fernandes kwam oog-in-oog met de keeper te staan, maar zijn inzet ging nèt naast het doel.

En ja hoor… als je ze zelf niet maakt, dan krijg je de deksel op jouw neus. Een spelhervatting van de thuisploeg werd goed, hard en strak genomen en de bal kon wederom niet weggewerkt worden, waardoor de 2-1 in de 72e minuut een feit was.

Wat hierna gebeurde was knap en uiteindelijk ook dik verdiend, want binnen twee minuten wist Berkay Cepe met een goede voorzet Loris Soares Gomes te vinden, die de gelijkmaker met het hoofd wist te maken. En acht minuten later volgde daar de winnende goal, die echt fantastisch binnengekopt werd door Mats Haantjes uit een corner van Lorenzo Daans.

De Egelantier Boys zetten vervolgens wel aan, maar tot echte gevaarlijke kansen leidde dit niet. De Blijdorpers loerden op het vergroten van de marge en deze had ook zomaar nog kunnen vallen, ware het niet dat het spel in de eindfase veelal onderbroken werd door kleine irritaties. Na acht minuten blessuretijd (het spel had enkele keren stilgelegen i.v.m. blessurebehandelingen) vond de scheidsrechter het welletjes en kon de derde uitoverwinning voor RVV Blijdorp gevierd werd