Accommodatie

Onbekend

Opstelling Egelantier Boys, de 1

Vandaag op een druilerig en leeg Sportpark De Erve de 2e uitwedstrijd dit seizoen van  Egelantier Boys..

Beide ploegen waren dit seizoen gestart met een overwinning en een verliespartij (dus allebei 3 punten uit 2 wedstrijden). De winnaar zou vandaag dus goede zaken doen. Aanhaken bij de top.

Rond half 3 blies scheidsrechter Vijverberg (overigens geen Hagenees....) voor het begin van de wedstrijd.

In de 10e minuut kreeg Egelantier Boys de eerste mogelijkheid. Een schot net over het doel van doelman Wemmers. Het antwoord van GOZ volgde 5 minuten later toen aanvoerder Ferry de Heer een vlammend schot loste echter zijn schot net naast het doel van doelman Duran zag gaan.

In de 21ste minuut de 1ste gele kaart in deze wedstrijd. Aanvoerder Radik Mamedov van EB schoffelde Rick in ‘t Veld onreglementair onderuit en kreeg hiervoor (terecht) de gele kaart voorgeschoteld. Niet veel later haalde heel GOZ opgelucht adem toen scheidsrechter Vijverberg niet floot voor een mogelijke handsbal in de “16” van GOZ. Ter verdediging van de scheidsrechter: van uit zijn positie op het veld was het onmogelijk te zien..... en op appel fluiten? Juiste beslissing om niet te fluiten.

In dezelfde minuut kreeg GOZ ook een enorme kans via Niels de Visser. Zijn schot ging echter rakelings langs (de verkeerde kant van) de paal van EB. De grootste kans voor GOZ was in de 30ste minuut. Rick Jeanson veroverde de bal, soleerde 2 man voorbij en zo ontstond er een overtal van 2 tegen 1.Niels de Visser was namelijk slim meegelopen. De pass (breed) van Rick naar Niels was echter niet goed waardoor de (enige overgebleven) verdediger van EB zijn teen tegen de bal kon krijgen....... Kans verkeken.

Het restant van de 1ste helft was weinig spectaculair. Een schot(je) van EB welke tot corner werd gewerkt, een schot van Arnold Coppens naast het doel en een “afzwaaier” van Saban Yildrim (EB) in de slotseconden van de 1ste helft.

Met een 0-0 stand bij de rust als (logisch) gevolg.

Een diepe bal van EB op aanvoerder Mamedov, Arnold Coppens die met een uiterste krachtsinspanning de boel nog probeert te “repareren” maar zonder succes. Met zijn punt tikt Mamedov de bal langs doelman Wemmers en kijkt GOZ tegen een achterstand aan. 0-1.

GOZ moet nu “vol” op de aanval gaan spelen om de gelijkmaker te forceren. Hiermee spelen zij EB wel “in de kaart”. De gasten kunnen naar hartelust op de counter (gaan) spelen. Een enkele keer komen zij er ook gevaarlijk uit maar tot echt grote kansen leidt het niet.

Tot de 60ste minuut. Een snelle omschakeling, van rechts naar links, een diepe bal. De nr. 12 van EB, Emre Akdil, snijdt naar binnen en kan een prima voorzet geven op (de totaal vrijstaande) Sezgin Atalan op de rand van het strafschopgebied. Hij kan de hoek uitkiezen en schiet de bal langs doelman Wemmers. 0-2.

Even is GOZ het “helemaal” kwijt. Deze dreun moet even verwerkt worden.

In minuut 84 een actie die eigenlijk niet bij deze wedstrijd past.

Niels de Visser wordt op een verschrikkelijke manier “afgezaagd” door de nr. 13 van EB, Mucahit Kolukirik. Hij heeft geluk dat scheidsrechter Vijverberg het bestraft met (slechts) een gele kaart. Dit was er wel een met “een rood randje”. De vrije trap levert niets op voor GOZ maar wel voor EB. In de counter slaat EB namelijk genadeloos toe. Doelman Wemmers redt nog wel op het 1ste schot maar de rebound wordt (geweldig en hard) ingeschoten door (invaller) Armin Causevic. De 0-3.

Het pleit voor GOZ dat zij toch op jacht blijft gaan naar de ere-treffer. En die valt ook...... In de 88ste minuut wordt Niels de Visser (hij weer!) aangetikt in de “16” en scheidsrechter Vijverberg wijst naar de stip. Nu houdt hij de gele kaart op zak......

Aangezien de 1ste penaltynemer van GOZ, aanvoerder Ferry de Heer, reeds gewisseld is, neemt Gerben de Winter deze taak op zich. Hij stuurt de keeper de verkeerde hoek in en scoort de 3-1.

GOZ probeert hierna nog een keer aan te zetten maar de tijd is tekort om EB echt te verontrusten. Als de scheidsrechter na ca. 93 minuten affluit, staat er een 1-3 stand op het scorebord.