Historie - www.egelantier-boys.nl

Door deze website te gebruiken gaat u akkoord met het gebruik van cookies op de website.

Historie

Historie De Egelantier Boys

Egelantier Boys is op 4 april 1957 ontstaan met een aantal DHZ spelers uit de omgeving van de egelantierstraat die Feyenoord fan waren en daarom zondag naar de thuiswedstrijden konden gaan.

De club zou in eerste instantie r.v.v. D.E.B. gaan heten. Dit moest later echter gewijzigd worden aangezien er al een club met deze naam was elders in het land. Het werd dus De Egelantier Boys.

Om aan de echte competitie deel te nemen van de R.V.B. (Rotterdamse Voetbal Bond) moest men nog een jaar wachten.

Maar een jaar later begon het echte werk en de thuiswedstrijden werden afgewerkt op het verre Laag Zestienhoven, een ongezellig sportcomplex van minstens 26 voetbalvelden. Gelukkig kwam er plek op Rotterdam Zuid en wel aan de Reedijk en werden voortaan de thuiswedstrijden afgewerkt.

Vanaf de Reedijk kwamen te spelen aan de Schulpweg. Inmiddels waren er plannen om een Gemeentelijk sportcomplex aan te leggen aan de Krabbendijkestraat en E.B. meldde zich aan om als bespeler van dit complex in aanmerking te willen komen. Dit verzoek werd gehonoreerd en in 1972 werd het complex beschikbaar gesteld.

In 2008 moesten wij het complex verlaten en bij Coal dienen in te trekken.

Waar tot 31 mei 2016 hebben gespeeld op het complex Coal-Egelantier Boys Oldegaarde 353 Rotterdam dit in de begin jaren met veel plezier.

Later kwamen de problemen met de samenwerking met het Coal bestuur zodoende moesten we gaan verhuizen.

Dat werd per 1 juni 2016 het complex van FC Pretoria R.

Delen

voeg je eigen gadgets toe aan deze pagina!