3039MA
ROTTERDAM
tel. 010-4672918

Bron:VoetbalRotterdam

Na de overwinningen op Rotterdam United, AGE-GGK volgde de uitdaging tegen De Egelantier Boys voor Blijdorp op de Noorderbocht. De uitploeg had vijf punten bij elkaar gevoetbald in zes wedstrijden, dus op papier moest een goed resultaat mogelijk zijn.

Vanaf de eerste minuut pakten de zwartwitten het initiatief speelden ze in het eerste kwartier diverse kansen bij elkaar. De 1-0 viel uiteindelijk al in de 10e minuut, doordat een goede voorzet van Floris Fokma fantastisch werd binnengekopt door Thomas Hofman. Wat deze goal extra fraai maakte is dat hij tot stand kwam uit een vlotlopende aanval.

In het vervolg van de eerste helft volgden diverse mogelijkheden. Zo werd een doelpunt van Yorick de Looff afgekeurd wegens een duwfout. Yorick de Looff kwam tot twee keer toe voor de keeper, maar zijn beide inzetten werden gekeerd. Ook spits Mats Haantjes kwam voor de keeper, maar ook zijn stift werd doorzien. Aan de andere kant werden De Egelantier Boys één keer gevaarlijk in de eerste helft, maar een fraaie redding van Kevin Nascimento hield de spits van scoren af.

Dat het bij rust 1-0 stond was echt een wonder te noemen, want legio 100% kansen werden niet verzilverd. Positief was het wel, dat er veel gecreëerd werd en dat er op tien minuten na goed gevoetbald werd.

En hoe anders kan dan een tweede helft zijn. De thuisploeg kwam in de tweede helft nauwelijks meer in zijn spel en kreeg naarmate het tweede bedrijf vorderde steeds meer moeite met de taaie De Egelantier Boys. Hier moet ook bij aangetekend worden, dat de gasten steeds ruwer gingen spelen en af en toe echt de grens opzochten, maar de scheidsrechter liet behoorlijk veel toe.

Het spel bleef bij beide ploegen steken op het middenveld. Het gevaarlijkste moment in de tweede helft was wel voor de uitploeg. Maar wederom stond Kevin Nascimento in de weg, door een goede poging hoog uit de linkerhoek te tikken.

Het waren de verdedigers die het vandaag deden voor de Blijdorpers: een assist, een doelpunt en de nul! En het resulteerde in de “oh zo gewaardeerde”: drie punten en dat is het enige dat telt uiteindelijk. Aanstaande zaterdag 13 november volgt de derby tegen FC Maense voor de Fidus Cup. Een mooie krachtmeting voordat de zwartwitten op 20 november aan mogen treden tegen de koploper uit de 4e klasse G: Hermes-DVS.