3039MA
ROTTERDAM
tel. 010-4672918

Verslag van VoetbalRotterdam

Voor RVV Blijdorp is de Egelantier Boys de laatste jaren een erg moeilijke tegenstander gebleken; de potjes zijn altijd beladen en verhit en vaak wordt de einduitslag pas in de laatste minuten van de wedstrijd tot stand gebracht. De Blijdorpers waren dus gewaarschuwd en van enige onderschatting mocht dan absoluut geen sprake zijn.

RVV Blijdorp startte daarom ook erg goed en nadat Armin Causevic binnen vijf minuten al een dot van een kans gered zag worden door de keeper van de Egelantier Boys, maakte Richel Nicia het in de 8e minuut op aangeven van Armin Causevic wederom zeer fraai af. Hierna waren er diverse mogelijkheden te noteren met als belangrijkste kans, de kopbal op de kruising van Shayron Anastatia uit een corner; de bal viel vervolgens terug het veld in en werd na een scrimmage gescoord door Raúl Kertodikromo; om een voor de Blijdorpers nog immer merkwaardige reden werd het doelpunt afgekeurd. Na de eerste twintig minuten kwam de Egelantier Boys steeds beter in de wedstrijd; al lukte het niet om echte grote
kansen te creëren.

In de tweede helft begon de thuisploeg wederom voortvarend en na twee eerdere schoten van Youssef Lamrid, begon de spelmaker nu op eigen helft aan een rush na een verre uitworp van Jeandrickson Pauletta; zijn individuele actie eindigde in een schot van buiten de zestien meter, waar een rare stuit in zat; de keeper keerde hem met zijn voet, waarna de rebound gedecideerd werd binnengeschoten door Youssef Lamrid; 2-0.

Er leek niets aan de hand en er was de verwachting dat de thuisploeg uit zou gaan lopen; maar grote kansen werden vervolgens om zeep geholpen door diverse Blijdorp-aanvallers. De grootste was een 1-op-1 situatie met de keeper, maar de inzet van Judason Silië belandde jammer genoeg op de paal; ook de rebound-situaties wilden er tot twee keer toe niet in. In de 63e minuut deed zich de merkwaardige situatie voor, dat een hoge diepe bal die op goed geluk richting de 16-meter van de Blijdorpers werd geschoten, tussen de twee centrale verdedigers viel, doordat geen van de twee ingreep, kreeg de sluwe spits van de uitploeg de kans om ertussen te komen, na licht contact liet de 2-meter-lange spits zich makkelijk vallen, waardoor de scheidsrechter voor een penalty kon fluiten en dit helaas ook deed; de pingel werd vervolgens simpel binnengeschoten; 2-1.

In de 83e minuut viel ook de 2-2 na wederom een gemiste kans voor de Blijdorpers; de aanvallers misten vervolgens een drukmoment, waardoor de linksback mee op kon komen en een hele diepe voorzet gaf en de sluwe spits kon tussen twee man te makkelijk kon
binnenkoppen.

En soms lijkt het wel alsof het zo moet zijn, want nog geen vijf minuten later is het Armin Causevic die op aangeven van Chavez Noël Chobin alsnog de 3-2 binnenschoot tegen zijn oude club. Hierna volgden nog een scrimmage met hachelijke momenten voor het doel van de Blijdorpers, maar de drie punten zijn op de Noorderbocht gebleven.