3079CR
ROTTERDAM
tel. 010-4836315

Verslag gemaakt door Zwervers IJVV

Op een mooie warme najaarsdag moest De Zwervers de 1e thuiswedstrijd van het seizoen afwerken. Egelantier Boys was de tegenstander en volgens mijn geheugen hebben we nog nooit in competitieverband tegen hun gespeeld.

De Zwervers trapt af maar speelt meteen de bal naar achteren om van daar af op te bouwen en met mooi en technisch voetbal er uit te komen. Het duurt tot minuut 11 alvorens De Zwervers een kansje krijgt dat door iedereen gemist wordt. Ook een voorzet vanaf de achterlijn kont bij niemand. Dit waren de 2 enige wapenfeiten voor De Zwervers. Er wordt in de 1e helft 34 keer terug gespeeld op de keeper met als inzet om van achteruit op te bouwen, bij veel van deze acties gaat het bij het 3e of 4e aanspeelpunt, dus op eigen helft, al fout. Waardoor Egelantier Boys, dat uiteraard "hoog" gepositioneerd staat, door hun inzet de bal steeds verovert halverwege het vijandelijke gebied. Zelfs lijdt De Zwervers balverlies op of nabij het eigen strafschopgebied. Egelantier Boys zit er bovenop en heeft ook leuke acties in huis. De Zwervers, dat mooi wil voetballen, komt er niet uit en speelt alles belabberd slecht. Het zal dan ook niemand verbazen dat Egelantier Boys, pas in de 43e minuut, op een verdiende 0-1 voorsprong komt. De Zwervers heeft er niets tegenover gesteld. Er zal zeker in de 2e helft uit een ander vaatje getapt moeten worden, want dit lijkt nergens op! Mooi en technisch voetbal kan niet in de 4e klasse, daarin is het bikkelen.

In de 2e helft een heel ander De Zwervers, door een wissel en omzettingen. Direct is De Zwervers heel dominant en volop in de aanval. De gelijkmaker kan zo ook niet uitblijven. Nadat eerst nog een zekere goal ternauwernood van de lijn wordt gehaald is het 2 minuten later wel raak. Deze komt in de 53e minuut als na een mooie aanval en prima actie Jack van der Steen de vrijstaande Ronnie Pfeffer bedient: 1-1. De 2-1 komt uit ook weer een aanval over rechts, waarbij nu Daniël Esajas de inlopende Rachid Bouali bereikt en die scoort de 2-1. Er is in korte tijd "orde op zaken" gesteld. De Zwervers speelt heel goed en mist ook nog opgelegde kansen. Egelantier Boys wordt nu zoek gespeeld, want in de 63e minuut is het Mo Taibi die met een hard geplaatst schot vanaf de rand strafschopgebied de 3-1 scoort. Daarna lijkt De Zwervers weer wat gas terug te nemen en er ontstaat weer een mindere fase. Daar maakt Egelantier Boys gebruik van en scoort bijna de aansluitingstreffer. Maar in minuut 76 geeft De Zwervers weer gas en scoort Daniël Esajas de 4-1. Nu lijkt de wedstrijd gespeeld. De Zwervers is slordig in het afmaken van de kansen en geeft ook ruimtes weg. In de slotfase een grote kans voor Egelantier Boys, maar de lat hangt in de weg. In de blessuretijd is het invaller Sander Risseeuw die de 5-1 voor zijn rekening neemt.

Al met al over de hele wedstrijd gezien een verdiende overwinning voor De Zwervers, dat nu zonder puntverlies, met nog 2 concurrenten, 6 punten heeft. Volgende week de uitwedstrijd tegen "angstgegner" SC Zestienhoven.

Scheidsrechter Knaapen floot deze sportieve wedstrijd en gaf 1 gele kaart aan een speler van Egelantier Boys