3084NH
ROTTERDAM
tel. 010-4808981

Verslag geschreven Blijdorp

Wat doe je als meer dan de helft van de spelers ruim 1,5 tot 2 uur in de file hebben gestaan en direct aan de wedstrijd moeten beginnen? Dat was de vraag die centraal stond voor de wedstrijd van de Egelantier Boys tegen RVV Blijdorp. Alle plannen die vooraf gesmeed waren, konden de prullenbak in, want de keeper moest uit de auto, zo het veld op en op drie posities moest de opstelling gewijzigd worden i.v.m. het feit dat basisspelers in de file stonden en geen warming-up konden doen; de spelers die er wel waren moest het doen met een warming-up van 15 minuten. De wedstrijd begon uiteindelijk zo’n 40 minuten later dan gepland en het resulteerde in het debuut van JO23-speler Nigel Frans in de basis. Ook Nelson Ouwerling moest na ruim twee maanden blessureleed direct starten, dus het was improviseren.

Dat bleek ook wel in de beginfase, waarin RVV Blijdorp het moeilijk had om in de duels en in het ritme te komen. Toen ook nog eens aanvoerder Shayron Anastatia na 20 minuten het veld moest verlaten vanwege een blessure, was de opdracht nog moeilijker geworden. Toch werd duidelijk, dat naar mate de wedstrijd vorderde de uitploeg er steeds beter inkwam; een mooi opgezette aanval in de 24e minuut kon helaas net niet afgewerkt worden door Loris Soares Gomes. Twee minuten daarna ging het compleet mis in de opbouw, toen de bal zomaar in de voeten geschoven werd van de attente spits van de gastheren; 1-0.

Niet veel later was er weer een onnodige uitglijder, die een grote kans opleverde voor de Egelantier Boys, maar Juan Driesse redde bekwaam. Hierna volgen een aantal dreigende schoten van afstand van de Blijdorpers en in de 40e minuut leek Djraimo Grootfaam onderweg naar een grote kans, ware het niet dat hij net buiten de zestienmeter gevloerd werd; de vrije trap werd net overgeschoten door Youssef Lamrid. In de 43e minuut stond de Blijdorp-verdediging totaal verkeerd gepositioneerd, waardoor een op het oog ongevaarlijke diepe bal ineens voor de voeten van de sluwe valse spits van de gastheren kwam, hij aarzelde niet en schoot hem prachtig binnen; 2-0.

In de 50e minuut speelde Djraimo Grootfaam, Loris SoaresGomes vrij voor de keeper. De bal leek iets te hard, waardoor de hoek erg moeilijk werd, maar de Blijdorp-spits kreeg hem toch op doel, maar de keeper was de baas.

Een minuut daarna was het wederom de Blijdorp-defensie die de derde goal van de middag schonk aan de tegenstander, doordat een kopbal terug op de keeper te kort bleek; 3-0. Een minuut erna kreeg te thuisploeg nog een grote kans, doordat een knappe voorzet net niet binnen gewerkt kon worden door de ingelopen spits. De Blijdorpers antwoordden met een vrij schot van Loris Soares Gomes buiten het strafschop, die met moeite gekeerd kon worden door de keeper van de blauwzwarten.

De 4-0 viel vervolgens in de 63e minuut, waarbij wederom zwak verdedigen ervoor zorgde, het vrij schieten leek voor de thuisploeg. Alle hoop op een goed resultaat, leek toen vervlogen. Toch bleven de Blijdorpers gaan en Floris Fokmahad de aansluitingstreffer op zijn hoofd uit een hoekschop, maar de keeper trok wederom aan het langste eind. Uit de corner die volgde was het wederom Floris Fokma die de bal vrij kon nemen; geen makkelijke bal, maar die kon van de lijn gehaald worden.

In de 68e minuut is wéér een persoonlijke fout, dat de aanleiding was voor een tegendoelpunt; een vrije bal werd verspeeld op het middenveld en uit de tegenstoot wordt de 5-0 in tweede instantie binnengeschoten.

Toch blijft RVV Blijdorp het proberen en eerst werd een gevaarlijk schot van Chavez Noël Chobin knap gered en even later is het Berkay Cepe, die een hele mooie individuele actie opvolgde met een assist op de Mitchel Kroos, die de 5-1 aantekende in de 75e minuut.

Hierna volgde nog een mogelijkheid voor Berkay Cepe uit een corner en een knap indraaiend schot van Mitchel Kroos van buiten het strafschopgebied, dat op de lat uiteenspatte.

In de 83e minuut is de vernedering compleet, als de thuisploeg laat zien, hoe je wel uit een corner moet scoren; 6-1. Ook na deze teleurstelling blijft de uitploeg gaan en er volgden nog twee grote kansen voor Mitchel Kroos en Judason Silië, maar beide heren faalden in de afronding.

Zo kan je dus na zoveel tegenslag aan de bal nog niet eens zo heel slecht spelen; er werd zelfs het hoogste balbezit-percentage van het seizoen gehaald: 73%. Maar als je zoveel persoonlijke fouten in één wedstrijd maakt, dan kan je daaronmogelijk tegenop voetballen. Aangezien dit nog niet eerder gebeurd is dit seizoen, dan kan je niet anders dan concluderen dat dit komt door de dramatische voorbereiding, die ontstaan is door het verkeersinfarct van die middag.